3D Animasyon

3D Animasyon

3D animasyon, bir nesnenin veya bir görselin üç boyutlu olarak modellenmesi ve hareketlendirilmesi ile elde edilen görüntü çeşididir. Bir çok reklam filmi veya ürün tanıtım filmi sadece 3D animasyon ile veya belli bölümlerinde 3D animasyon kullanılarak zenginleştirilmektedir. 3D animasyonlar hazırlanırken ihtiyaca göre gerçeğe yakın olması, ihtiyaca göre de grafiksel boyutta olabilir.

3D modelleme, film, animasyon ve oyun, sanayi, üretim, pazarlama ve mimari gibi çeşitli endüstrilerde kullanılmaktadır.

Berlin CCT, 3D animasyon hizmeti kalitesini dünya standartlarında kanıtlanmış tekniklerle, verimli, efektif ve estetik çalışmalarla müşterilerine en iyi çözümleri sunmaktadır.

Siz de yüksek kaliteli 3D animasyon videolara sahip olmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

3D Animasyon Yapım Aşamaları

Bir 3D animasyonun ortaya çıkartılması süreci, profesyonellik, estetik,  ve dikkat gerektiren ayrıntılı bir süreçtir. Genel olarak 3D Animasyon işlemi şu adımlardan oluşmaktadır.

Konsept ve Storyboard

İlk adım, fikirlerin kavramlaştırılması ve bu fikirleri görsel biçime çeviren storyboardların oluşturulmasıdır.

Modelleme

Sahne, çevre, karakter veya nesnenin ortaya çıkartılması aşamasına modelleme adı verilmektedir. Bu 3D animasyon videosunun ilk ve en önemli aşamasıdır. Kusursuz, etkileyici bir modelleme yapabilmek için, modellenecek nesne veya canlının dış görüntüsü yani anatomik yapısının çok iyi bilinmesi gerekir. Modelleme işlemine iki boyutlu bir resmi 3 boyutlu hale getirme işlemi de denebilir.

Materyal Düzenleme

Materyal düzenleme yani material editor aşamasında modellemesi yapılan nesnenin renk, doku gibi görsel düzenlemeleri çizilmektedir. Kullanılan 3D modelleme programına ek olarak bu aşamada Photoshop’tan da faydalanılmakta ve yapılan düzenlemelerden sonra nesne tekrar kullanılan 3D animasyon programına aktarılmaktadır.

Işık

Işık yani lighting aşamasında ise bir stüdyo ortamında kurulan ışık sistemi gibi ışıklar programda doğru yerlere yerleştirilir. Gerçekliğin kaliteli bir şekilde aktarılabilmesi için ışığın doğru şekilde ayarlanması; gölgelerin, parlamaların doğru açılardan verilmesi gerekmektedir.

Animasyon

Animasyon aşamasında, modellenen görsel senaryo ve konsepte uygun olacak şekilde hareketlendirilir. Görsel motion graphics tekniği ile hareketlendirildikten sonra render alma aşamasına geçilir. 

Görüntüleme

Görüntüleme yani visualization aşamasında modellenen ve diğer düzenlemeleri yapılan görselin hareketini izleyebilmek için render alınır. Projenin süresine ve kalitesine bağlı olarak render alınması birkaç gün sürebilmektedir. Berlin CCT, dünya kalite standartlarında render almaktadır. 

Görsel Efekt

Görsel efekt aşamasında ise ateş, duman, patlama vb. sahneler için efektler kullanılır. Bu aşamada efektlerin gerçekçi bir şekilde ve yerinde kullanılması gerekmektedir. 

Kompozisyon

Kompozisyon yani compositing aşamasında ise görselin bulunduğu ortam düzenlenmektedir. Bu, yeşil ekranda çekilen bir görsel olabileceği gibi tasarım da olabilir. Bu aşamada, kullanılacak görselin arka planı ve çevresinin düzenlemesi gerçekleştirilir. 

Montaj ve Ses & Müzik

Montaj aşaması ses & müzik çalışmalarıyla birlikte ilerler. Elde edilen görüntüler senaryoya en uygun olacak şekilde ve görsel etkiyi maksimuma çıkaracak şekilde montajlanır. Aynı zamanda ses efektleri ve müzik prodüksiyonuna da hayat verilir ve 3D animasyon projesi tamamlanmış olur.